Umetna inteligenca se vse bolj uveljavlja tudi v avtomobilskem svetu. Alexa je Amazonov glasovni asistent, ki jo lahko primerjamo tudi z »asistentom«, ki se nam oglaša v avtomobilih ob glasovnih ukazih. Alexe, ki je popularna predvsem v Ameriki, smo sicer bolj vajeni v stanovanju, a jo bomo kmalu lahko srečali tudi v vozilih Jaguar in Land Rover.

Alexa deluje tako, da jo preprosto pokličemo po imenu, s tem se aktivira in čaka na naše glasovne ukaze, ki jih nato sprocesira in pošlje v oblak. Konkretno bo v svetu avtomobilizma to pomenilo nastavljanje glasbe, navigacijskega sistema, preverjanje lastnosti vozila (npr. stanje dosega) in celo nadziranje funkcij pametnega doma – na poti iz službe bo voznik torej preko Alexe lahko prižgal klimo, prižgal luči in podobno.

Znamki novosti ne bosta implementirali zgolj v nove modele, temveč bo uporabnik lahko Alexo namestil s posodobitvijo sistema preko oblaka v vse modele, ki se poslužujejo multimedijskega sistema Pivi Pro. To pomeni, da bo novost lahko prejelo okrog 200.000 vozil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here