Delniška družba Daimler AG, ki pod svojim okriljem skriva vse znamke Mercedes-Benz se je z začetkom februarja preimenovala v Mercedes-Benz Group AG. S to potezo se spreminja tudi borzni simbol podjetja, ki ni več DAI, temveč MBG.

Kot razlog vodilni navajajo boljšo učinkovitost na obeh polih. Daimler Trucks se namreč ukvarja z večjimi transportnimi vozili, medtem ko Mercedes-Benz kraljuje v svetu osebnih in gospodarskih vozil. Čeprav obe znamki stremita k napredku in zadovoljevanju najzahtevnejših strank, je Ola Källenius, predsednik upravnega odbora obeh družb sklenil, da bosta znamki bolje izkoristila svoj potencial, če začneta delovati ločeno.

Vzporedno se spreminja tudi ime družbe Daimler Mobility AG, ki se po novem imenuje Mercedes-Benz Mobility AG in se ukvarja z osebnimi vozili ter dostavniki.

Z odcepom se želijo pri tej avtomobilski znamki še bolj osredotočiti na osebne avtomobile in kombije v premijskem segmentu, prizadevajo pa si tudi postati vodilna znamka trajnostne mobilnosti. Nemški avtomobilski gigant Mercedes-Benz se bo torej zdaj posvečal le svojim znamkam Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ ter dostavnim vozilom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here