Nissan bo začel izdelovati obrazne ščitnike za zdravstvene delavce na Japonskem, ki se v prvih vrstah borijo proti COVIDU-19.

Trenutno je načrtovana izdelava 2.500 obraznih ščitnikov na mesec. Proizvodnjo bodo že ta mesec zagnali v Nissanovem tehničnem centru, Nissanovem raziskovalnem centru in tovarni podjetja v Jokohami.

Poleg tega Nissan v odgovor na prošnjo japonske vlade preučuje nove načine podpore podjetjem, ki proizvajajo medicinske ventilatorje ter umetna srca in pljuča. Nissan namerava tem proizvajalcem pomagati z izboljšavami proizvodnih postopkov, zagotavljanjem delovnega prostora ali delovne sile za pomoč pri pospeševanju proizvodnje in z dobavo delov, ki jih primanjkuje.

Nissan je podobne programe že začel izvajati na drugih območjih. V ZDA podjetje izdeluje obrazne ščitnike za zdravstvene delavce v Michiganu, Misisipiju in Tennesseeju.

V Združenem kraljestvu skupina prostovoljcev iz Nissanove tovarne v Sunderlandu nudi podporo pri dostavi obraznih ščitnikov. Do konca tega tedna bo iz tovarne odpravljenih več kot 77.000 ščitnikov, od prihodnjega tedna dalje pa bo tedensko razdeljenih do 100.000 ščitnikov. Nissan je zagotovil tudi dodatna sredstva za nakup stroja za injekcijsko brizganje, s katerim se znatno poveča število proizvedenih ščitnikov.

V Španiji Nissan začenja proizvodnjo medicinskih respiratorjev v sodelovanju z bolnišnico Hospital de Sant Pau, inženirskim podjetjem QEV Technologies in tehnološkim centrom Eurecat. Proizvodnjo respiratorjev bodo v Nissanovi tovarni pogonskih sklopov v Barceloni zagnali ta teden.

Skupina Nissan si bo še naprej prizadevala podpirati ukrepe proti širjenju COVIDA-19 s strokovnim znanjem, pridobljenim z inženirstvom in proizvodnjo vozil, z uporabo obstoječih sredstev ter s sodelovanjem z vladami in povezanimi strankami v vsaki državi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here