Slovenski izumi prodirajo v tujino. Tokrat mobilna dvižna ploščad Motulii, ki je produkt slovenskega zagonskega podjetja nastalega s pomočjo slovenskega podjetniškega sklada, podjetniškega inkubatorja iz Bele Krajine inpodjetniškega inkubatorja Podbreznik Novo mesto.

Projekt vodi in koordinira inženir Anton Jakše, idejni vodja produkta. Svoj izdelek prvič predstavlja od 4. novembra na mednarodnem prizorišču na avtomobilskem sejmu Auto Zürich v Švici.

Dvižna platforma za dvig vozil, plovil ali drugih produktov do teže dveh ton, ima številne karakteristike, ki jo delajo edinstveno. Maksimalna višina dviga znaša 3 metre, medtem ko je minimalna 11,5 centimetra. Največja prednost je preprost transport, saj ima lastna kolesa in se enostavno premika po lokaciji. Uporabnik tako lahko najde idealni prostor za njeno postavitev. Ob dvigu je prilagodljiva tudi na neravnih terenih. Upravljamo jo s posebnim upravljalcem, posebna svetila pa omogočajo dodatno dobro vidnost.

  • dokazana opaznost mimoidočih 80%,
  • 50m² panoja okoli platforme za komunikacijo s strankami,
  • postavitev je zelo primerna že za krajše (1h) dogodke, kar primerljiva rešitve tega tehnično niso zmožne, neke vrste 3D jumbo plakat

V Sloveniji so Motulii ploščad prepoznala že številna podjetja. Uporabili so jo na maratonih v Novem mestu, pred avtopralnicami, pred avto hišami, ob mestnih vpadnicah in podobnih lokacijah. Iztok Franko iz Skupine Pesakrompir, ki je posredoval pri iskanju zastopnika v Švici, je izjavil: “Slovenija ima veliko odličnih izumiteljev, ki najdejo prave rešitve. Anton je z Motulii rešitev našel prav tam, kjer imajo največje težave prodajalci vozil – pri zahtevni logistiki prestavljanja in postavljanja vozil na vidna mesta. Motulii ploščad rešuje številne prepreke, ki so jih predstavljale klasične ploščadi. Predvsem se odlično izkaže pri transportu na neravnih terenih in varnem dvigu vozil.”

Anton Jakše je pri tem poudaril: “Izjemno sem vesel, da se platforma širi tudi v tujino, saj je slovenski trg relativno majhen za takšno inovacijo.”

Sejem Auto Zürich, ki se dogaja že 34. leto, poteka med 4. in 7. novembrom 2021. Z odpovedjo ženevskega salona do leta 2023 pa je to tudi eden večjih avtomobilskih salonov v tem delu Evrope.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here