Znamka Porsche Design je nastala leta 1972 pod okriljem Hans-Petra in njegovega brata Ferdinanda Alexandra Porscheja, katerega najbolj znan izdelek je prva generacija Porscheja 911. F. A. Porsche je dejal: »Dober dizajn mora biti iskren. Ko premisliš o funkciji nečesa, se oblika včasih sestavi sama od sebe« in tej filozofiji oblikovalska ekipa Porscheja sledi še danes. Letos znamka praznuje 50 let od nastanka.

Porsche je ob zlatem jubileju znamke Porsche Design predstavil dva prav posebna modela: 911 Edition 50Y Porsche Design in starodobnika 911 S 2.4 Targa. Vzporedno z modeli so pri proizvajalcu predstavili tudi ročno uro Chronograph 1 – 1972 Limited Edition, ki je poustvarjena po modelu Chronograph 1. Tega je oblikoval F. A. Porsche istega leta, ko je ustanovil Porsche Design.

Posebna serija modela 911, ki temelji na modelu 911 Targa 4 GTS, prinaša 750 izdelanih primerkov, cena posameznega pa bo znašala 185.606 €. Model se zgodovini pokloni s črno zunanjostjo, ikoničnimi karirastimi sedeži ter uro na armaturni plošči.

Restavriranje ikoničnega Porscheja 911 S 2.4 Targa iz leta 1972, ki je v svojem času predstavljal vrh ponudbe in imel moč 190 »konj«, je potekalo dve leti. Pri Porscheju so se odločili za enako črno barvo, ki se zgleduje po uri Chronograph 1. V mat črno barvo so prebarvani tudi napisi, na rešetkah, ki prekrivajo motor pa pri obeh modelih najdemo poseben znak z napisom »Porsche Design 50th Anniversary« in podpisom F. A. Porscheja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here