Pri Volkswagnu želijo kupcem ponuditi električni avto, ki za denarnico ne bi bil tako velik zalogaj. Rezultat je konceptno vozilo z imenom ID. 2all, ki bo v serijsko proizvodnjo prišlo predvidoma leta 2025 in po besedah proizvajalca ne bo presegalo cene 25.000 evrov.

ID. 2all naj bi se z dolžino dobrih štirih metrov in medosno razdaljo 2,6 metra ponašal s podobno prostornostjo kot Golf, gre pa tudi za prvi model družine ID, ki bo predvidoma gnan na prednji kolesni par – sloni namreč na platformi MEB Entry.

ID. 2all naj bi se ponašal s podobno prostornostjo kot Golf.

Oblikovalsko se sklada s smernicami vozil z oznako ID, s tem da so linije konceptnega vozila morda celo nekoliko bolj zadržane od tistih na aktualnih modelih. Oblikovalci so se poklonili tudi zgodovini, navdih za obliko stebrička C so namreč dobili pri prvem Golfu.

Elektromotor, ki premore 166 kW (226 KM) bo omogočal pospešek do stotice v sedmih sekundah, najvišja hitrost pa bo omejena na 160 km/h. Kljub temu, da pri Volkswagnu niso razkrili kapacitete baterijskega paketa, so napovedali, da bo ID. 2all omogočal do 450 kilometrov električne avtonomije (WLTP), od 10 do 80 % pa se bo v idealnih pogojih napolnil v 20 minutah.

Kabina je minimalistična in podobna tistim v aktualnih modelih družine ID.

Po prenovi modela ID.3 bo sledil še ID.BUZZ z daljšo medosno razdaljo, obeta pa se nam tudi povsem novi model ID.7. To pa še ni vse: Pri Volkswagnu so izdali, da trenutno svoja inženirska znanja usmerjajo tudi v razvoj električnega avtomobila, ki naj bi ob prihodu na trg stal manj kot 20 tisočakov. Prihodnja leta bodo torej z vidika električne mobilnosti še posebej zanimiva.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here