Na daljnem vzhodu veliko časa preživijo v avtomobilih. Morda tudi zato na kitajskem trgu najdemo številna vozila, ki jih v Evropi ni mogoče naročiti. Eden izmed teh je tudi Volvo EM90električni enoprostorec s šestimi sedeži, in čeravno si v uredništvu Avtoportreta še kako želimo povratek enoprostorcev, tega zaenkrat pri nas ni na obzorju.

To je sicer že tretji »štromar«, ki ga je Volvo dodal v svojo ponudbo. Doslej smo namreč že spoznali modela EX30 in EX90.

Dnevna soba na štirih kolesih?

EM90 temelji na enaki platformi kot kitajski Zeekr 009, kateremu je novi Volvo na las podoben. Predstavniki znamke novinca predstavljajo kot dnevno sobo (dolg je 5.209 milimetrov) na štirih kolesih, ki zagotavlja udobje najvišje stopnje.

Šest sedežev je v kabino razvrščenih v tri vrste – po dva v vsaki. Kar se tiče udobja, bo nesporni zmagovalec tisti, ki si bo izboril prostor v drugi vrsti, kjer ima vsak izmed sedežev svojo zložljivo mizico, gretje, hlajenje in prezračevanje. Pred njima je tudi zložljiv 15,6-palčni zaslon, ki se spusti »s strehe« in omogoča celo izvajanje video sestankov.

Volvo je prvič predstavil tudi osvetljen sprednji logotip. Ta poudarja minimalističnen sprednji del, ki ga krasijo žarometi v za znamko značilni obliki. Osvetljen je tudi napis na zadnjem delu, ki se sicer nekoliko odmika od najaktualnejšega oblikovnega stila proizvajalca.

Novinec je opremljen z 200-kilovatnim elektromotorjem ter baterijskim paketom kapacitete 116 kWh, ki naj bi po standardu CLTC zagotavljal kar do 738 kilometrov električne avtonomije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here