Ioniq 5 je bil trgu predstavljen pred enim letom in pri Hyundaiju so s prodajo in odzivi kupcev zelo zadovoljni. Da bi v tem vzdušju nadaljevali in ostali konkurenčni, so svojo električno uspešnico nadgradili z nekaj zanimivimi novostmi.

Po novem je Ioniq 5 opremljen z novo baterijo kapacitete 77,4 kWh (prej 72,6 kWh), ki bo odslej imela možnost predgretja. To bodo cenili predvsem tisti vozniki, ki živijo v hladnih okoljih. V hladnih mesecih lahko namreč z optimalno temperaturo baterije med polnjenjem na polnilnicah privarčujemo tudi več kot 15 minut.

Druga novost, s katero so Korejci postregli evropskemu trgu (na korejskem je bila ta možnost na voljo že prej), so opcijska digitalna vzvratna in stranska ogledala – torej vzvratne kamere, ki jih voznik spremlja preko zaslonov v kabini. Poleg tega bi naj bila vožnja zaradi nove funkcije pametnih frekvenčnih blažilnikov (SFD) odslej udobnejša.

Prenovljen Hyundai Ioniq 5 bo kupcem na voljo v drugi polovici leta, natančnejših podatkov o ceniku in porabi pa še pri Hyundaiju ne razkrivajo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here