Ko so predstavniki nemškega avtomobilskega giganta predstavili svoj prvi popolnoma električni avtomobil, ID.3, so poudarili, da gre za tretjo revolucijo znamke Volkswagen. Prva je bila ikonični hrošč, druga golf in tretja prvi predstavnik električne družine ID.

Zunanjost je bila deležna minimalnih sprememb.

Dve leti in pol kasneje Volkswagen predstavlja prenovljeno različico, ki jo bo od predhodne po zunanjem videzu sicer težko ločiti (najbolj opazni spremembi sta sprednji odbijač in bogatejša barvna paleta). Novost je tudi, da bo od jeseni 2023 proizvodnja zaradi povečanega povpraševanja potekala tudi v matični tovarni v Wolfsburgu.

Ključnih sprememb je bila deležna kabina, ki je sestavljena iz kakovostnejših in trajnostnih materialov. Trdih površin je manj, prenovljene so tudi notranje obloge vrat, ki so sedaj mehkejše. 5,3-palčna digitalna instrumentna plošča in odslej serijski 12-palčni osrednji zaslon na dotik ostajata enaka, a se ponašata s posodobljenim uporabniškim vmesnikom. Menijska struktura je preoblikovana in prilagojena glede na kritike kupcev. Učinkovitejši bi naj bil tudi inteligentni sistem za načrtovanje poti.

V kabini je več mehkih površin.

ID.3 se pogonsko ne razlikuje od predhodnika – elektromotor z močjo 150 kW (204 KM) je še naprej vgrajen na zadnji osi. Na voljo sta dve bateriji – šibkejša s kapaciteto 58 kWh in močnejša s kapaciteto 77 kWh. Posledično je enak tudi doseg – po standardu WLTP 418 s skromnejšim oziroma 545 kilometrov z zajetnejšim baterijskim paketom.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here