WSK Euro Series velja za najvišji nivo kartinga. Stopničke je tu zato še toliko težje osvojiti. Mladi Mark Kastelic jih je imel na “piki” že celotno lansko sezono ter tudi letošnjo.

Naj spomnimo, da si je Mark že julija privozil 3. mesto na dirki “Champions of the future“ v Španiji, ki je prestižna dirka svetovnega formata. Sledilo je v začetku septembra osvojeno 2. mesto na znamenitem “Trofeo d’Autunno in sedaj se je sestavljanka sestavila tudi v zahtevnem WSK prvenstvu.

Minuli vikend je dirka WSK potekala na italijanskem dirkališču Lonato, ki se ga je v mlajših kategorijah udeležilo pet slovenskih predstavnikov. Zaradi spleta okoliščin okoli koronavirusa sta potekali dve seriji dirk do dveh zaključnih finalnih dirk. Praktično dva običajna tekmovalna vikenda sta bila zgoščena v krajše časovno obdobje tedna dni. Kar 67 dirkačev iz vsega sveta se je borilo za zgolj 34 prostih mest v obeh finalih.

Kastelic, ki sicer prihaja iz Ivančne Gorice, je ponovno že v pričetku dokazoval zrelost in profesionalni pristop do kvalifikacij in izločilnih dirk. V izločilnih bojih v sklopu obeh serij je osvojil kar štiri zmage od osmih možnih. Na eni se mu je približal tudi Slovenec Nik Ščulac z osvojenim drugim mestom. Sicer pa je Mark osvojil še dve drugi mesti in s tem dokazal, da sodi v vrh kartinga v razredu Mini 60.

Odlični izhodišči za finalne dirke je predvsem vrhunsko izkoristil v drugi finalni vožnji. Če je na prvi finalni dirki osvojil 6. mesto, je zato toliko odločnejše pričel preostalo nedeljsko dirko. Kastelic je uspel priti na prvo mesto ter vodil vse do dveh zavojev pred ciljem, ko ga je tekmec Lammers uspel prehiteti, atraktivno delno celo po travi, z vsega komaj 73 stotinkami prednosti. Drugo mesto je bilo zatorej sprva malce z grenkim priokusom, saj je zmaga spolzela tik pred ciljem, a vseeno gledano generalno je dosegel nov mejnik slovenskega kartinga.

V finalih sta nastopila še Aleksander Bogunovič z 21. mestom in Nik Ščulac s končnim 10. mestom

Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here