V italijanskem Lonatu je minuli vikend znova potekala karting dirka, na kateri je nastopilo tudi nekaj slovenskih dirkačev.

Kartodrom je gostil jubilejno 30. prireditev Trofeo d’Autunno. Štirje Slovenci so nastopili v popularni kategoriji mladih dirkačev Mini; Oskar Poberaj, Matic Preša, Aleksander Bogunovič in Mark Kastelic. Za najodmevnejši rezultat je poskrbel slednji. Že na kvalifikacijah si je privozil peto štartno mesto, deloma tudi po zaslugi novega pogonskega agregata znamke Iame, ki mu bolje ustreza.

Kastelic je oster tempo zadržal in na poti proti finalu zmagal v eni izmed voženj – tesno pred Rennejem Lammersom, sinom nekdanjega dirkača Formule 1 in zmagovalca 24 urne dirke v Le Mansu. Z nadaljnimi vožnjami si je Mark zagotovil drugi štartni položaj v finalu. Blizu za njim se je uvrstil še Bogunovič s sedmim štartnim mestom, medtem ko sta Preša in Poberaj finale pričela s 15. oziroma 32. mesta. V finalu je nastopilo kar 34 voznikov.

V finalni vožnji je na štartu Kastelic potegnil slabše, saj je dirko pričel na umazani strani proge, a kaj kmalu se je uspel prebiti takoj za vrat Lammersu, s katerim sta bila bitke skozi celoten konec tedna. Na višku dirke je Mark uspel prevzeti vodstvo, a se mladi Nizozemec ni predal in si izboril vodstvo ter naposled tudi končno zmago tik pred zaključkom dirke. Kljub temu je Mark z vožnjami minuli vikend pokazal konstanten napredek, ki ga kaže že celotno sezono 2020. Bogunovič je na koncu osvojil šesto, Poberaj pa enaindvajeseto mesto. Žal je moral Preša odstopiti kmalu po štartu.

V kategoriji KZ2 je nastopil še en Slovenec, in sicer Alen Hvalica, ki je osvojil končno 26. mesto.

Iztok Franko
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here