Ogljična nevtralnost je cilj, s katerim se spogledujejo vse večje avtomobilske znamke in Bentley ni izjema. Od leta 2025 naprej nameravajo pri britanskem proizvajalcu prestižnih vozil predstaviti po en izključno električni model letno – do leta 2030 želijo torej trgu ponuditi pet novih električnih vozil.

Strategija, ki jo pri Bentleyu imenujejo Beyond100 stremi k mobilnosti brez emisij do leta 2030 in vključuje tudi celovito prenovo tovarne v britanskem mestu Crewe. S posodobitvijo proizvodnega obrata želijo doseči sodoben nivo proizvodnje, ki ima nižji vpliv na okolje. Za doseg vizije nameravajo v naslednjih desetih letih v trajnostni razvoj vložiti okrog tri milijarde evrov.

Pri britanskem proizvajalcu trenutno kupcem nudijo prestižnega hibridnega križanca Bentaygo, ki se mu ob bok letos postavlja še hibridna limuzina Flying Spur. Pri Bentleyu predvidevajo, da bo v letošnjem letu 20 odstotkov njihovih prodanih avtomobilov hibridnih.

Prvi izključno električni model bo iz proizvodnje v matični tovarni zapeljal leta 2025 in bo po besedah proizvajalca za znamko predstavljal novo prelomnico.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here